BEDEVAART NAAR ROME IN DE MEIVAKANTIE 2025

30 oktober 2024

Beste broeders en zusters,

beste aanstaande pelgrims van hoop,

Het Heilig Jaar 2025 komt langzaam dichterbij. Een jaar waarin paus Franciscus ons oproept om stil te staan bij de Hoop. Hij roept ons op om Pelgrims van de Hoop te zijn. Dit willen we tot uiting brengen in deze bijzondere gebeurtenis: de Nationale Bedevaart in het heilig jaar 2025.

Als bisschop, ben ik verheugd u allen uit te nodigen om deel te nemen aan deze bedevaart, een pelgrimage die ons de kans biedt om onze band met God te verdiepen, onze spiritualiteit te versterken en ons geloof te vernieuwen.

De bedevaart naar Rome biedt een unieke gelegenheid om de rijke geschiedenis van ons geloof te ervaren, te midden van de prachtige monumenten, kerken en heiligdommen die deze eeuwenoude stad rijk is. Samen zullen we de heilige plaatsen bezoeken, waar onze geloofsvoorouders hebben geleefd, gebeden en hun geloof hebben beleden.

Ik ben ervan overtuigd dat deze pelgrimage niet alleen een spirituele verrijking zal zijn voor de individuele pelgrims, maar ook voor onze geloofsgemeenschap als geheel. Het zal ons helpen om onze banden te versterken, onze onderlinge solidariteit te vergroten en ons geloof levendig te houden.

Voor meer informatie kunt u terecht bij het ‘Huis voor de Pelgrim’: www.huisvoordepelgrim/reisaanbod/rome 2025.

Moge Gods Geest onze komende pelgrimage naar Rome voor ons allen tot een zegen maken.

Met vriendelijke groet,

Bisschop Gerard de Korte