wonderbaremoeder.nl

ALOHA

ALOHA

ALOHA - gastvrije jongerengroep van de Parochie Wonderbare Moeder
Aan de parochie Wonderbare Moeder is een bijzondere jongerengroep verbonden: ‘ALOHA’, gericht op de leeftijdsgroep van 16 tot ongeveer 30 jaar. Ingrid van Zeeland (29) uit Drunen vertelt over haar betrokkenheid bij deze jongeren. Zij en haar man Nard (30) zetten hun voordeur regelmatig open voor activiteiten van Aloha. 
 
“In deze fase van hun leven zijn jongeren op zoek”, begint Ingrid. “Wij willen hen, op een laagdrempelige manier, een plekje geven in de kerk. Nard en ik worden daarbij geïnspireerd door een Bijbeltekst: ‘Houd de liefde en gastvrijheid in ere, want zo hebben sommigen zonder te weten engelen ontvangen.’ (Hebreeën 13; 1-2).”

Ongeveer drie jaar geleden namen Ingrid en Nard de toenmalige jongerengroep Driebanden over. “We zochten samen met de jongeren een nieuwe naam, voor een frisse start van de groep. Naastenliefde, omzien naar elkaar: dat zijn idealen uit de Focolarebeweging die wij graag in praktijk brengen. Aloha is een Hawaiiaans woord dat ‘naastenliefde’ betekent. En een ananas, het logo van de jongeren-groep, is het symbool voor gastvrijheid”, glimlacht Ingrid.

De groep kreeg een extra impuls van de Wereldjongerendagen in 2016, toen er ook jongeren vanuit de parochie afreisden naar Krakau. Daarbij sloot zich ook wat jeugd aan uit omliggende parochies. “Onze whatsapp-groep telt nu zo’n twintig deelnemers. In overleg met de jongeren hebben we nu elke derde zondag van de maand geprikt om samen wat te ondernemen. De activiteiten variëren van maaltijden bij ons thuis, filmavonden, of aansluiten bij een evenement van Jong-BisdomDenBosch. Heel divers. Ook komen we wel eens samen in de pastorie, of thuis bij Rob Klerks, een van onze actieve leden. 

We organiseren ook uitstapjes. De komende tijd hebben we twee bijzondere activiteiten: op 16 december nemen we deel aan een gezamenlijke kerstviering met de jongeren van het bisdom, en op 20 januari gaan we bij ons thuis skypen met de mensen die dan in Panama zijn voor de Wereldjongerendagen. Wil je weten wat we verder op ons programma hebben staan, kijk dan op de website van de parochie. Onder het tabblad ‘Jeugd en Jongeren’ vind je ons logo. Als je daarop klikt, krijg je alle informatie én de activiteiten van Aloha van de komende maanden op een rijtje.”  
 
Meer weten over ALOHA?
Stuur een mailtje naar nard-en-ingrid@outlook.com.
 
 

In het nieuws

24-01-2019

RONDLEIDING VOEDSELBANK DEN BOSCH - De Voedselbank in Den Bosch wil voor parochianen op 13 en 18 februari 2019 een rondleiding…
Lees verder

24-01-2019

WOESTIJNDAG -  Op donderdag 21 februari van 9.30 uur tot 16.00 uur wordt er een Woestijndag georganiseerd bij het…
Lees verder

10-01-2019

STILLE OMGANG AMSTERDAM 2019  - Op 28 januari 2019 verzorgt de heer Maurice Essers, bestuurslid van de Stille Omgang uit Amsterdam, om…
Lees verder

20-09-2018

Van Missiecentrum (MCD) naar Caritas Wonderbare Moeder (CWM) - In het afgelopen jaar is er hard gewerkt om Missionaire en Diaconale…
Lees verder

Meer nieuws