wonderbaremoeder.nl

GESLAAGDE BEDEVAART NAAR BRIELLE

GESLAAGDE BEDEVAART NAAR BRIELLE

BEDEVAART NAAR H.H. MARTELAREN VAN GORCUM IN BRIELLE: een fantastische dag. - Op zaterdag 22 september vertrokken we vanuit Drunen met de bus met 42 pelgrims naar Brielle op bedevaart. Samen met onze Pastoor D. Hedebouw die ons voorging in de H. Mis, de`Kruisweg en het Lof. Na de H.Mis was er koffie en thee met een lekker stuk vlaai. Met slagroom! Na de koffie kregen we een rondleiding met een gids, die vertelde over de martelaren.  

In de nacht van 8 op 9 juli 1572 werden in Den Briel  negentien geestelijken opgehangen het was een groep priesters en kloosterlingen die hun geloof trouw bleven. Onmiddellijk na hun dood ontstond er onder degenen die trouw wilden blijven aan de katholieke Kerk verering voor deze nieuwe bloedgetuigen. Dit leidde ertoe dat zij in 1675 zalig en in 1867 heilig werden verklaard. Nog in hetzelfde jaar 1572 konden de mensen kennis maken met wat er eind juni en begin juli in Gorcum en Den Briel was voorgevallen.
Na de rondleiding was er een koffietafel, koffie en thee ,een lekker kop soep,belegde broodjes en een krentenbol. We lieten het ons goed smaken!

Na de koffietafel zijn we de kruisweg rond het martellarenveld gaan lopen en de mensen die niet zo goed ter been waren konden het binnen toch goed volgen. Na de kruisweg was meteen het Lof met Aanbidding van het Allerheiligste en de  rozenkrans van de Goddelijke Barmhartigheid met de gewone rozenkrans.
Hierna was er weer tijd voor koffie of thee met een lekkere plak cake. Nu was het wachten op de bus die iedereen om half 5 weer naar Drunen bracht, waar de pelgrims afscheid van elkaar namen. Ik wachtte nog op mijn eigen vervoer en was ook mooi op tijd thuis.

Ik denk dat iedereen een waarde-  en zinvolle dag heeft gehad en dat we weer wat sterker in ons geloof zijn geworden.Ik tenminste wel.

Pia Venninckx. 

 

In het nieuws

11-10-2018

BEDEVAART NAAR H.H. MARTELAREN VAN GORCUM IN BRIELLE: een fantastische dag. - Op zaterdag 22 september vertrokken we vanuit Drunen met de bus…
Lees verder

08-10-2018

25 JAAR UUR VAN STILTE EN GEBED - ‘Het is weldadig’ - De parochie Wonderbare Moeder in Drunen viert het vijfentwintigjarig jubileum…
Lees verder

04-10-2018

LEZING 'MARTELAREN VAN GORCUM' - Op maandag 5 november a.s. wordt door heemkundekring Onsenoort een lezing gehouden over de ‘Martelaren…
Lees verder

27-09-2018

KIJKEN NAAR ICONEN - Zondag 28 Oktober en 4 November van 11.00 tot 17.00 in de Leerfabriek, Lambertusstraat 5, Hedikhuizen.
Op…
Lees verder

12-07-2018

VERENIGD IN GEBED VOOR DE VREDE: jaar lang samen met de bisschoppen de rozenkrans bidden voor de vrede

De Nederlandse bisschoppen…
Lees verder

Meer nieuws