wonderbaremoeder.nl

VREDESWEEK 2018

VREDESWEEK 2018

VREDESWEEK 2018 - Door de generaties heen, in wat voor situatie dan ook, staan steeds weer mensen op voor vrede. Het thema van de Vredesweek is dit jaar dan ook Generaties voor vrede”Oud en jong kunnen veel aan elkaar hebben op weg naar een vreedzame wereld. Kijk voor meer informatie ook op PAX voor vrede

Vrede kun je leren
Oudere generaties delen hun verhalen met jongeren, zodat die van hun ervaring kunnen leren. Jongere generaties  halen inspiratie uit bijzondere rolmodellen, binnen hun familie of in de wereldgeschiedenis. Vrede kun je leren, van elkaar. Het is ook een keuze: niet terugslaan, maar samen verdergaan.

Impact van oorlog
Door de komst van vluchtelingen zien we opnieuw dat vrede niet vanzelfsprekend is. Oorlogsherinneringen en -trauma’s worden vaak van ouder op kind doorgegeven. Luister naar die verhalen, deel ze, tijdens de Vredesweek, en daarna. Ook de verhalen van mensen die nog steeds midden in conflict of oorlog leven. Mensen die zich, ondanks het geweld om hen heen, blijven inzetten voor vrede. Met vallen en opstaan. Verhalen verbinden het verleden met het heden en ook mensen onderling.
 
In de gemeente Heusden worden door de Ambassade van Vrede in Heusden diverse activiteiten georganiseerd.
  • Op donderdagmiddag 20 septemberis er een vredeswandeling in Vlijmen georganiseerd door de oecumenische vredeswerkgroep Vlijmen. Tijdens deze wandeling wordt er op verschillende plekken gestopt voor een korte overdenking of een gedicht. De wandeling van ± 1 ½ uur, vertrekt om 13.30 uur vanaf het kerkplein van de Protestantse kerk in Vlijmen. Na afloop wordt er in de Protestantse kerk koffie gedronken.
     
  • Op vrijdagavond 21 septemberis er een oecumenische vredesviering zowel in de protestantse kerk van Vlijmen als in de Open Hof in Drunen. De aanvang van beide vieringen is om 19.00 uur. In de Open Hof gaan Pastoor Hedebouw en Dominee Jansen gezamenlijk voor. De liturgie staat geheel in het teken van de vredesweek. De muziek wordt verzorgd door de jeugdcantorij. Na afloop wordt er koffie gedronken.
     
  • Het missiecentrum (MCD) organiseert op zaterdag 22 september, samen met de Werkgroep Werelddiaconaat (WWD) van de Open Hof Drunen, een vredeswandeling. We starten met een kopje koffie of thee om 10.00 uur bij de Hubertuskapel aan de Steegerf. Tijdens deze wandeling staat het thema van de vredeswandeling centraal en is er ruimte voor bezinning en discussie.
 
 

 

In het nieuws

11-10-2018

BEDEVAART NAAR H.H. MARTELAREN VAN GORCUM IN BRIELLE: een fantastische dag. - Op zaterdag 22 september vertrokken we vanuit Drunen met de bus…
Lees verder

08-10-2018

25 JAAR UUR VAN STILTE EN GEBED - ‘Het is weldadig’ - De parochie Wonderbare Moeder in Drunen viert het vijfentwintigjarig jubileum…
Lees verder

04-10-2018

LEZING 'MARTELAREN VAN GORCUM' - Op maandag 5 november a.s. wordt door heemkundekring Onsenoort een lezing gehouden over de ‘Martelaren…
Lees verder

27-09-2018

KIJKEN NAAR ICONEN - Zondag 28 Oktober en 4 November van 11.00 tot 17.00 in de Leerfabriek, Lambertusstraat 5, Hedikhuizen.
Op…
Lees verder

12-07-2018

VERENIGD IN GEBED VOOR DE VREDE: jaar lang samen met de bisschoppen de rozenkrans bidden voor de vrede

De Nederlandse bisschoppen…
Lees verder

Meer nieuws