wonderbaremoeder.nl

LEZING DEKEN FELIE SPOOREN MAANDAG 1 OKTOBER 2018

LEZING DEKEN FELIE SPOOREN MAANDAG 1 OKTOBER 2018

LEZING DEKEN FELIE SPOOREN MAANDAG 1 OKTOBER 2018 - Onze oud- pastoor, Deken Felie Spooren, is in juni jl. 65 jaar geworden. Hij heeft dit gevierd in de H. Willibrordkerk te Valkenswaard met een volle kerk van betrokken mensen, ook ter gelegenheid van zijn 40-jarig dienstwerk, zoals hij zelf schrijft in zijn vijfde uitgave van Spoortjes naar God: in augustus 2017 was het 40 jaar geleden dat ik als godsdienstleraar begon op de eerste R.K L.T.S. van Tilburg.
 
Deken F. Spooren was onze pastoor toen de Clarissen vanuit Elshout naar Eindhoven verhuisden en pastoor H. Schilder was priesterstudent, die stage liep in onze toenmalige Lambertusparochie. Hij heeft de spullen van de Clarissen mee naar Eindhoven verhuisd, samen met andere priesterstudenten en parochianen. Het was pastoor Spooren die bij het ”afscheid” van de Clarissen het Uur van stilte en gebed van naam heeft voorzien en toestemming gaf om iedere vrijdagavond in de Lambertuskerk samen te komen voor dit Uur van stilte en gebed, te weten: Eucharistische aanbidding, vespers en rozenkransgebed in vereniging met de Clarissen in Eindhoven, die dit cadeau kregen aangeboden vanuit onze parochie als zijnde een voortbestaan van de vriendschapsband die in de jaren vanaf 17 maart 1990 was opgebouwd, de dag dat zij in Elshout arriveerden vanuit Amerika. Inmiddels zijn zij terug naar Amerika, na precies 25 jaar in Nederland te zijn geweest (1990-2015).
 
In onze parochie vieren we dit jaar 25 jaar Uur van stilte en gebed in vereniging met de Clarissen. We onderhouden nog steeds contact via briefwisseling en blijven bidden voor elkaar en alle intenties. Het uur van stilte en gebed is begonnen op vrijdag 1 oktober 1993 en op donderdag 7 oktober daaropvolgend - feestdag van de H. Rozenkrans - hebben we dit cadeau officieel aangeboden aan Moeder Bernard Marie en medezusters. Nu zijn we 25 jaar verder en valt 7 oktober op een zondag. U leest hierover elders in de flitsen hoe we dit gaan vieren.
 
De lezing van pastoor Spooren zal gehouden worden ter ere van Maria van de Kerk. Dit is sinds 2018 een nieuw feest in de kerk en wordt voortaan ieder jaar gevierd op tweede pinksterdag, zoals onze heilige vader Paus Franciscus officieel heeft afgekondigd dit jaar. Het klooster in Elshout en ook in Eindhoven, waar de Clarissen woonden, zijn allebei vernoemd naar Maria Moeder van de kerk. Inhoudelijk zal de lezing gaan over Maria van Fatima, waar pastoor Spooren in 2017 op bedevaart is geweest. 1917 – 2017: 100 jaar Fatima. Dit is in ons land gevierd op zaterdag 13 mei 2017 in Maastricht in de basiliek van Maria Sterre der Zee, met alle bisschoppen van Nederland, samen met kardinaal Eijk en Kardinaal Simonis ( op de eerste verschijningsdag van Maria Van de Rozenkrans te Fatima in 1917 ). Alle bisschoppen hebben op deze dag al hun bisdommen plechtig toegewijd aan het Onbevlekt Hart van Maria, zoals zij zelf gevraagd heeft aan de herderskinderstjes te Fatima. De boodschap van Maria te Fatima is nog steeds actueel, misschien zelfs actueler dan ooit. Tevens zal aandacht worden besteed aan de heiligverklaring van H. Jacinta Marto en H. Francesco Marto ( de zienertjes van Fatima ) door onze heilige vader Paus Franciscus op 13 mei 2017 in Fatima. (Lucia dos Santos is 95 jaar oud geworden en overleden in 2005).
 
Aanmelden voor deze avond kan tot en met MAANDAG 24 SEPTEMBER, via de pastorie van Drunen, door u telefonisch of per mailbericht aan te melden. Telefoon ( voor de middag tot 12.00 uur ) 0416-372215 of parochie@wonderbaremoeder.nl
 
Maandagavond 1 oktober 18.30 uur H.Mis Lambertuskerk Drunen. Om 19.30 uur koffie/thee met traktatie. 20.00 uur lezing pastoor F. Spooren. In de pauze en na afloop gelegenheid tot bezichtigen / kopen / bestellen van verschillende aangeboden boeken en artikelen zoals een gevelmadonna. Alle belangstellenden zijn van harte WELKOM!
 
Informatie: Eugenie van Rinsum Wolfs 06 – 81 981 297 of wolfs.jem@outlook.com

In het nieuws

11-10-2018

BEDEVAART NAAR H.H. MARTELAREN VAN GORCUM IN BRIELLE: een fantastische dag. - Op zaterdag 22 september vertrokken we vanuit Drunen met de bus…
Lees verder

08-10-2018

25 JAAR UUR VAN STILTE EN GEBED - ‘Het is weldadig’ - De parochie Wonderbare Moeder in Drunen viert het vijfentwintigjarig jubileum…
Lees verder

04-10-2018

LEZING 'MARTELAREN VAN GORCUM' - Op maandag 5 november a.s. wordt door heemkundekring Onsenoort een lezing gehouden over de ‘Martelaren…
Lees verder

27-09-2018

KIJKEN NAAR ICONEN - Zondag 28 Oktober en 4 November van 11.00 tot 17.00 in de Leerfabriek, Lambertusstraat 5, Hedikhuizen.
Op…
Lees verder

12-07-2018

VERENIGD IN GEBED VOOR DE VREDE: jaar lang samen met de bisschoppen de rozenkrans bidden voor de vrede

De Nederlandse bisschoppen…
Lees verder

Meer nieuws