wonderbaremoeder.nl

BEDEVAART NAAR DEN BRIEL

BEDEVAART NAAR DEN BRIEL

Bedevaart naar De Briel - Parochie Wonderbare Moeder gaat op zaterdag 22 september 2018 op bedevaart naar Den Briel.De plaats waar de Martelaren van Gorcum worden herdacht. Tijdens de Opstand (80-jarige oorlog) namen de geuzen op 26 juni 1572 de stad Gorinchem (ook: Gorcum of Gorkum) in. Hoewel door de bezetters geloofsvrijheid was toegezegd, werden zeventien priesters gevangengenomen en gefolterd. Op 9 juli 1572 werden zij bij Den Briel opgehangen in een turfschuur. In 1675 werden de martelaren zaligverklaard.
De pelgrims wonen in de Bedevaartskerk een H. Mis bij en krijgen een rondleiding over het bedevaartsterrein. 
 
Tijdens de bedevaart wordt ook stil gestaan bij het 25-jarig jubileum van het Uur van stilte en gebed. Elke week komen al die jaren parochianen bijeen in de Lambertuskerk in Drunen om samen te bidden. 
 
Informatiebijeenkomst bedevaart naar Den Briel
Ter voorbereiding op deze bedevaart is er op dinsdag 19 juni a.s. om 20.00 uurin de Pastoor Vermeulenzaal in Drunen een informatieavondvoor belangstellenden. Op deze avond wordt het programma van de bedevaart toegelicht. Ook kunt u zich die avond aanmelden voor deelname. Bent u geïnteresseerd? Meld u dan aan voor deze informatieavond door een berichtje te sturen aan het parochiesecretariaat, tel: 0416-372215 (tussen 9.00 en 12.00 uur) of via e-mail: parochie@wonderbaremoeder.nl.

Aanmelden voor deelname aan de bedevaart op 22 september
U kunt zich nu al aanmelden voor deelname aan de bedevaart door dit formulier ingevuld en ondertekend in te leveren bij de pastorie in Drunen. Bij de pastorie kunt u tevens de onkosten voor deze bedevaart (€ 30,00 pp) contant voldoen.
 

In het nieuws

14-06-2018

KINDERWOORDDIENST - Elke zondag tijdens de viering van 11.00 uur is er voor alle kinderen kinderwoorddienst. Met de kinderen worden dan…
Lees verder

01-05-2018

LINTJE VOOR PIET JONKERS - Op donderdag 26 april werd Piet Jonkers verrast met een koninklijke onderscheiding. Uit handen van Roel Augusteijn,…
Lees verder

Meer nieuws