wonderbaremoeder.nl

PROCESSIE 'ONZEN DAG' SLUIT MEIMAAND IN ELSHOUT AF

PROCESSIE 'ONZEN DAG' SLUIT MEIMAAND IN ELSHOUT AF

Traditionele processie ‘Onzen Dag’ sluit meimaand in Elshout af - Donderdag 31 mei (Onzen Dag) wordt in Elshout de meimaand weer op traditionele wijze afgesloten, evenals vorig jaar zonder openluchtmis. ’s Avonds begint om 19.00 uur de sacramentsprocessie vanuit de kerk St. Jan Evangelist naar de genadekapel en terug. Daarna volgt de afsluitende eucharistieviering in de kerk met hoofdcelebrant onze oud pastoor bisschop R. van den Hout.

Bijna alle pastores van het dekenaat Heusden-Waalwijk-Zaltbommel nemen deel aan de processie en zullen biddend tussen de mensen lopen. Aan deelnemers wordt gevraagd om hun rozenkrans op te zoeken en mee te bidden. Om 19.00 uur start de plechtigheid bij de kerk. Dan zal om ca. 19.30 uur bij de Mariakapel een moment van aanbidding en bezinning zijn. Vervolgens wordt om ca. 20.10 uur de eucharistieviering gevierd in de kerk. De vorig jaar tot bisschop van Groningen-Leeuwarden benoemde bisschop Ron van den Hout zal als hoofdcelebrant de heilige mis voorgaan.
 
Omdat het verblijf in het kapelpark dit jaar van korte duur zal zijn, heeft de werkgroep Mariabedevaart slechts ‘natuurlijke’ zitplaatsen gecreëerd. Mensen die slecht ter been zijn, worden verzocht dit aan te geven aan de gastheren/vrouwen. Als traditie worden langs de route de vlaggen en de versierde bloembakken geplaatst. De werkgroep doet aan bewoners van de Kapelstraat en Kerkstraat de oproep om vanaf 18.00 uur de Nederlandse vlag uit te hangen en een Mariabeeld voor hun raam te zetten.
 
Na afloop wordt er koffie en thee geschonken in gemeenschapshuis ’t Rad. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Parochie Wonderbare Moeder, tel. 0416-372215
of kijk op www.wonderbaremoeder.nl
 
Werkgroep Mariabedevaart Elshout

In het nieuws

12-07-2018

VERENIGD IN GEBED VOOR DE VREDE: jaar lang samen met de bisschoppen de rozenkrans bidden voor de vrede

De Nederlandse bisschoppen…
Lees verder

21-06-2018

LEZING DEKEN FELIE SPOOREN MAANDAG 1 OKTOBER 2018 - Op zondag 17 juni is onze oud- pastoor, Deken Felie Spooren, 65 jaar geworden. Hij heeft…
Lees verder

Meer nieuws