wonderbaremoeder.nl

PASSIE VAN DE LANGSTRAAT

PASSIE VAN DE LANGSTRAAT

PASSIE VAN DE LANGSTRAAT - In het hart van de Langstraat vindt op woensdag 28 maart de Passie van de Langstraat plaats in de Kerk aan de Haven, Grotestraat 121, Waalwijk. Beleef samen met het gezin een bijzondere avond tijdens de Passie van de Langstraat.

Tijdens dit evenement wordt het lijdensverhaal vertaald naar de actualiteit anno 2018. Waarin mensen te maken hebben met lijden, met vallen en met weer op staan. Het paasverhaal in een modern jasje. Een combinatie van drama en moderne muziek met nummers zoals: Stil in Mij, Denk niet wit, denkt niet zwart en Niet van deze wereld. Phonè werkt samen met koor Arabesk uit Waspik en Theatergroep Maker uit Tilburg. De Passie van de Langstraat is voor iedereen toegankelijk.

De entree is gratis. Wel zal er gecollecteerd worden om de kosten te drukken.

Passie4kids 
Voorafgaande aan de Passie van de Langstraat is de Passie4kids. De Passie4kids is een bijzondere processie waarbij de kinderen een onderdeel zijn van de Passie. Het is de bedoeling dat de kinderen met lampionnen door Waalwijk lopen (ca 1,8 km). Om op deze manier Waalwijk te verlichten, een mooie gedachte zo vlak voor Pasen. 

Het licht van de Passie4kids brengt hoop en liefde in een maatschappij waar de liefde soms zo ver weg lijkt, een maatschappij die steeds meer verhard en waarin de verbinding zo ver weg lijkt. Naast het licht, dragen de kinderen het kruis richting de Kerk aan de Haven. Daar zullen de kinderen het kruis uiteindelijk naar binnen dragen. De kids zijn daarmee op een interactieve manier onderdeel van het lijdensverhaal.

De ouders, grootouders en verzorgers worden van harte uitgenodigd om samen met hun (klein) kind of kinderen mee te lopen tijdens deze bijzondere lichtjes optocht en processie. U kunt uw kind(eren) aanmelden via passievandelangstraat@gmail.com. Via dit e-mail adres kunt u ook meer informatie ontvangen over de Passie4kids. Aanmelden is niet verplicht, maar om de veiligheid goed te kunnen borgen vindt de organisatie het prettig een indicatie te hebben van het aantal deelnemers.

Tijden: Verzamelen kinderen vanaf 18.30 uur op de Taxandriaweg 6 te Waalwijk
Vertrek lichtjes optocht: 19.00 uur. Er is EHBO aanwezig en verkeersregelaars om de kinderen veilig te laten oversteken.

Deelname aan de Passie4kids is gratis.

Lampionnen 
Het gebruik van eigen lampionnen is toegestaan, mocht u geen lampion hebben dan kunt u voorafgaande aan de Passie4kids een lampion kopen voor € 2,50 per stuk. In de voorverkoop zijn de lampionnen voor €2,- per stuk te koop. U ontvangt hiervoor een witte, ronde lampion met een stok van bamboe samen met een led lampje.

De verkooppunten zijn:
Wesley's, Dijkstraat 3, te Waalwijk.
Openingstijden: woensdag en donderdag 12.000-18.00 Vrijdag 12.00-20.00 uur Zaterdag 11.00-16.00 uur;
Big L, Kerkstraat 102 te Sprang-Capelle.
Openingstijden dinsdag - donderdag 08.30-18.00 uur vrijdag 08.30-21.00 uur zaterdag 08.30-17.00 uur;
Buurthuis Sprang Driessen BSD (voormalig Bondsgebouw), Jeroen Boschstraat 1 Sprang-Capelle
Verkoop op maandagavond van 20.00-23.00 uur.

In het nieuws

08-03-2018

IN DE SPAGAAT OM ELKAAR TE BEGRIJPEN! - Je eigen mening en standpunt hebben is goed, maar hoe begrijp je elkaar? Bill Banning, leraar…
Lees verder

01-03-2018

VASTENTOCHT 2018 - Op zaterdag 17 maart 2018 vindt weer de jaarlijkse Vastentocht plaats.

Lees verder

01-03-2018

NIEUWE VICE VOORZITTER PAROCHIEBESTUUR - TON VAN GAAL - Vorig jaar hebben Pastoor Hedebouw en ik een verkennend gesprek gevoerd in verband met de…
Lees verder

22-02-2018

CHRISMAMIS - Ieder jaar wordt aan de vooravond van Witte Donderdag in de Sint-Janskathedraal in Den Bosch de Chrismamis gevierd. Tijdens deze…
Lees verder

15-02-2018

PASSIE VAN DE LANGSTRAAT - In het hart van de Langstraat vindt op woensdag 28 maart de Passie van de Langstraat plaats in de Kerk aan de…
Lees verder

Meer nieuws