wonderbaremoeder.nl

ADVENTSKALENDER

ADVENTSKALENDER

ADVENTSKALENDER - Ik hoorde eens van een collega over een vriend die naar een dierenwinkel ging. Hij kocht eten voor zijn hond en bij het afrekenen kreeg hij spontaan een adventskalender voor zijn viervoeter mee. Het leek een grapje maar het was toch echt zo. Ik ben op internet even gaan kijken en je kunt de adventskalenders voor je hond uitgebreid vinden. Het blijkt een doos te zijn waar je iedere dag een luikje kunt openen en achter dat luikje zit dan een snoepje voor je hond. Als alle luikjes open zijn, is het Kerstmis. Mijn collega vond een prachtige reclame voor een van die kalenders: “Een mooie adventskalender voor uw hond, gevuld met hoogwaardige en gezonde kauwsnacks… Voor viervoeters wordt dit jaar de tijd voor kerst nog mooier omdat er nu een hele bijzondere adventskalender voor honden is. Juist in de beschouwelijke adventstijd willen wij niet alleen onszelf maar ook onze beste viervoetige vriend verwennen. Verkort voor uw hond deze tijd voor kerst op een prettige manier en geeft uw hond elke dag een hoogwaardig gedroogd kauwartikel” En mocht u geen hond hebben, maar wel een kat, dan hoeft u ook niet te treuren want ook voor katten zijn er voortaan heel leuke adventskalenders te vinden.

We zouden er mee kunnen lachen of het ook heel triest vinden maar deze commercie van adventskalenders voor honden en katten bevraagt wel elk van ons. Als katten en honden al iets aan de adventstijd doen, kunnen de baasjes van die honden en katten dan wel achter blijven? Laat de advent ook voor jou echt een tijd zijn die meer is dan een tijd waarin we de kerstboom zetten, voor kerstsfeer in ons huis zorgen en kerstkaarten schrijven.

We gaan ook dit jaar weer op weg naar Kerstmis en ook wij worden weer uitgenodigd om van die vier weken advent echt iets te maken en ons te bevragen of ik de Heer wel verwacht in mijn leven en of Hij in de kribbe van mijn hart kan geboren worden. Zondag na zondag trekt de Kerk luikjes uit het evangelie open en krijgen ook wij brokjes van de Heer om op te kauwen. Op de eerste adventszondag zal Jezus ons oproepen waakzaam te zijn. Op de tweede en derde adventszondag zal Johannes de Doper ons toeroepen: “Bereidt de weg van de Heer, maakt zijn paden recht” en elk bevragen wat de komst van de Heer concreet in ons leven in de weg staat. Op de vierde adventszondag zullen we de blik richten op Maria. Ze mag de moeder van de Verlosser worden omdat zij zich in geloof onvoorwaardelijk aan God heeft overgegeven. Die overgave is voor ons een moeilijke maar belangrijke stap in ons geloofsleven en een voorwaarde wil het echt Kerstmis worden in ons hart.

Laten we dus in zekere zin meedoen met de honden en de katten, laten we zelf de luikjes van ons hart openmaken voor God en de ander en we zullen merken dat we beloond worden met een heel ander soort lekkernij: de vreugde Gods wil te mogen doen en te mogen werken aan zijn Rijk.

Pastoor Hedebouw

In het nieuws

07-12-2017

WEEKENDBIJEENKOMST NEOCATECHEMUNALE WEG 'KOM EN ZIE' in Abdij Mariahart te Weert - Van vrijdagavond 1 december tot en met zondagmiddag 3…
Lees verder

23-11-2017

'KERST OP DE VISMARKT' - Kerstfeest met bekende artiesten. Op vrijdagavond 15 december organiseert de missionaire werkgroep “Wat…
Lees verder

Meer nieuws