wonderbaremoeder.nl

ADVENTSPROJECT 'EEN VEILIG THUIS?!'

ADVENTSPROJECT 'EEN VEILIG THUIS?!'

ADVENTSPROJECT 'EEN VEILIG THUIS?!' - Op zondag 3 december begint de Advent. Een periode van bezinning en voorbereiding op het Kerstfeest. Het MCD (missiecentrum Drunen) wil in deze periode extra aandacht vragen voor het Adventproject 'Een veilig thuis?!'. In Israel is de Westelijke Jordaanoever deel van de Palestijnse gebieden. De politieke situatie maakt het leven voor de Palestijnse bewoners erg zwaar. Een van de problemen is de ongezonde huisvesting van de allerarmsten, waaronder veel alleenstaande moeders met kinderen. De Ridderorde van het Heilig Graf van Jeruzalem wil ze helpen hun huisje op te knappen.

Als symbool voor dit thema hebben we gekozen voor een ‘huis’. Het huis staat symbool voor licht en veiligheid. Het is het gebouw waar je als kind en als volwassene je ‘eigen plek’ mag hebben. Ook dit jaar betrekken we de basisscholen bij dit project om mooie ‘kunstwerken’ aan te leveren. Als het kan met veel kleuren, eventueel 2- of 3-dimensionaal, maar het liefst met veel duurzame en ‘groene’ materialen, want het behoud van het milieu, de schepping, speelt met het oog op de klimaatveranderingen een steeds grotere rol.

Evenals voorgaande jaren komen deze kunstwerken vanaf half december weer prominent in de kerk te hangen of te staan als symbool voor een veilig thuis. Het is iets wat door alle Kerst-kerkgangers, groot en klein, erg gewaardeerd wordt. 

In het nieuws

07-12-2017

WEEKENDBIJEENKOMST NEOCATECHEMUNALE WEG 'KOM EN ZIE' in Abdij Mariahart te Weert - Van vrijdagavond 1 december tot en met zondagmiddag 3…
Lees verder

23-11-2017

'KERST OP DE VISMARKT' - Kerstfeest met bekende artiesten. Op vrijdagavond 15 december organiseert de missionaire werkgroep “Wat…
Lees verder

Meer nieuws